Bewustwording

Je hebt gestreden lieve schat, je leven lang heb je gestreden om het goed te doen. Je hebt de wensen uit iedereen hun ogen gelezen, ontzettend je best gedaan er aan tegemoet te komen voor die ene bevestiging. Een dankbare blik, een woord, een gebaar of gewoon voor niets omdat die ander het niet eens zag. Je hebt werkelijk alles gedaan en uit de kast getrokken om maar geliefd te zijn. Je voelde wel dat je werd misbruikt, je voelde wel dat je geen prioriteit had, je voelde wel dat je shit over je heen kreeg die niet bij jou hoorde maar toch bleef je door ploeteren. Ondertussen vergat jij jezelf, verwaarloosde jij jezelf, jij was niet belangrijk, die ander daar ging het om.

En nu lieve schat heb je geleerd van alle zielen die op je pad kwamen dat jij je uitsloofde voor iets wat jij aan jezelf mocht geven. Nu heb je begrepen dat alleen jij degene bent die zichzelf mag bevestigen dat je goed bent, dat je het waard bent. De ander kan alleen maar in je leven bestaan bij jou gratie, omdat jij voelt dat hij of zij jou net zoveel waarde geeft als dat jij weet dat je waard bent. En dat is niet niks….dat is heel veel. En iedereen die daar niet aan voldoet, die jou “for granted” neemt, die niet voor je wil vechten die geen prioriteit voelt om jou die waarde te geven, is het niet waard om in je leven te zijn. Niet omdat je zijn of haar bevestiging nog nodig hebt maar gewoon omdat JIJ weet wat je wilt.

Je laat je niet meer claimen, misbruiken, bedriegen en beliegen. Je volgt je intuïtie en durft er uit te stappen als er tekenen zijn die niet goed voelen. Alleen het beste is voor jou goed genoeg. En niemand is perfect maar jij hebt geleerd dat imperfectie iets anders is als onveilig, onbetrouwbaar, onverantwoordelijk, toxic, egoïstisch en niet empatisch. Jouw alarmbellen rinkelen als je dit soort gedragingen tegenkomt, je voelt het in je buik, je herkent het en praat het niet meer goed.

Jij kiest bewust voor degene die alleen nog maar goed voelt, die weet dat het gaat om het innerlijk en houden van jezelf. Die zich kwetsbaar durft op te stellen en jou binnen laat, die dankbaar is dat jij op zijn of haar pad bent gekomen en die gewoon van je houdt zoals je bent. Je kiest voor degene die je niet nodig heeft voor zijn of haar negatieve eigenbelangen, die jij niet hoeft te bevestigen, die net als jij weet wat hij of zij waard is. Dan heb je een gelijkwaardige relatie, dan ben je vrij en dat lieve schat die zo hard heeft gewerkt, is de relatie waarin jij je mag ontspannen. Ontspannen en genieten want niemand kan je iets afnemen want jij hebt zelf alles wat belangrijk voor je is in jezelf, liefde voor jezelf.

Je bent het waard en dat weet je, ga ervoor!

Liefs, Marjoh

About Marjoh van Hoof