Engelen Boodschap: Grenzen

Als jij een grens stelt dan is het aan de ander om deze te respecteren of om er over heen te gaan. Als deze boodschap op je pad komt is het goed de grenzen die je stelt eens onder de loep te nemen. Hoe rekbaar zijn deze grenzen? Hoe vaak mag er nog over heen gegaan worden? Wanneer ga je echt aangeven dat het genoeg is geweest?

Heb jij het gevoel dat je vaak harde grenzen moet stellen om serieus genomen te worden, dat je tot het naadje moet gaan om duidelijk te maken dat het menens is? Of laat je alles juist maar zitten om de vrede te bewaren? Dan heeft dit vaak te maken met jouw verleden waar jij vaak over je heen hebt laten lopen.

Wist je dat over je heen laten lopen een passieve vorm van manipuleren is? Je laat namelijk over je heen lopen omdat je daar een negatief eigenbelang bij hebt zoals bijvoorbeeld, aardig gevonden willen worden. Je wilt misschien niet de pijn voelen die de angst voor afwijzing veroorzaakt, bang dat je afgewezen gaat worden als jij op je strepen gaat staan. Op deze manier manipuleren is in feite net zo respectloos als over iemands grenzen heen gaan. Alleen valt het niet zo op en kun jij je verschuilen in een slachtoffer rol.

Door je eigen grenzen niet te respecteren zal je in de buiten wereld steeds weer tegen komen dat mensen over jouw grenzen heen gaan, net zo lang tot jij STOP durft te zeggen. Soms vallen er dan mensen weg in je leven omdat ze niet begrijpen waarom je voor jezelf opkomt, ineens ben je lastig en moeilijk.

Als jij dit proces doormaakt, begrijpt en in je kracht blijft staan, verander je als mens, en niet iedereen kan daar mee overweg. Vandaar dat het soms heel zwaar is om voor je zelf te blijven staan. Maar houd de moed erin, ga met de stroom mee, vecht er niet tegen en laat mensen los als ze het niet begrijpen. Mensen die van je houden, die jou belangrijk vinden zullen je verandering accepteren en waarderen. Dit proces is onderdeel van het houden van jezelf want voor jezelf opkomen is liefdevol. En als jij liefdevol naar jezelf bent, zal je dit terug zien in je leven, hoe dan ook!

Liefs Marjoh

About p240490